închide Закрыть

Bine ați venit

în viitorul apropiat, vă vom suna înapoi: vă rugăm să lăsați numărul de telefon
Suna-ma acum!
sau apelați la întrebările dumneavoastră de către numerele
phone
(022) 92-36-50
(067) 200 500
Informaţii utile

Sfaturi de exploatare a ferestrelor din PVC.

Pentru a se evita condensarea și formarea gheții pe suprafața interioară a sticlei în sezonul rece, vă recomandăm utilizarea de ferestre din plastic cu geam de economisire a energiei Low-e, precum ferestrele de profil de 4 camere. Umiditatea în apartamentul dvs. nu trebuie să depășească 45%. În acest scop în apartamente trebuie dotate cu canale de ventilație, de regulă, s-au situat în bucătărie, toaletă și baie. Acest conținut de umiditate corespunde normelor recomandate standartezate.

Functionalitatea ventilarii poate fi verificată printr-o foaie de hârtie, dacă e in regula, atunci aceasta va fi ţinuta pe loc cu forţa de aspirare. Ferestre din plastic asigura o izolatie ermetica a apartamentului,de aceea la umiditate excesivă, care se formează în decursul zilei, recomandăm aerisirea apartamentul dvs. timp de 10-15 minute, max. de două ori pe zi, chiar și în timpul iernii. Pervazul trebuie să aibă o astef de lățime, încât aerul cald de la baterie ar putea circula liber în sus, asigurând circulați maxima a aerului în incapere. De asemenea, în timpul rece, pentru a evita pătrunderea curentului între ramă si profil, trebuie de reglat presiunea asupra garniturei.


Îngrijirea ferestrelor din PVC.

Ferestre din PVC au un avantaj foarte important - sunt uşor de intreţinut. Ferestre din plastic aproape că nu au nevoie de reparații cosmetice, precum și orice alt serviciu special, dar există câteva reguli care vor prelungi durata de viaţa a termopanelor. O dată pe an recomandam efectuarea următoarelor lucrări de întreținere:

 1. Feroneria termopan se va unge cel putin o dată pe an cu ulei (asemenea celui pentru maşini de cusut sau cu vaselina speciala). Garniturile de cauciuc se vor unge, anual, cu substanţe pe baza de silicon, care conserva calitatea de etanșare si elasticitatea ale acestora.
 2. Periodic se curată orificii de drenaj (găuri de evacuare a apei) în cadrul ferestrei; curăţaşi periodic profilul PVC cu o crema specială de strălucire suprafeţelor, care în acelasi timp protejază tămplăria termopan.

Curaţarea ferestrelor din PVC

Termopane sunt foarte ușor de curățat, datorită unei suprafețe netede. Pentru o curățare folosiți detergent moale și apă caldă. Nu se vor folosi substanţe care atacă profilele termopanelor PVC sau care au structura abrasivă, deoarece acestea pot duce la apariţia zgîrieturilor pe suprafaţa acestuia. Folia se înlatură într-un interval de maxim 30 zile da la efectuarea montajului termopanelor, după aceasta perioadă fiind mai dificil de înlaturat. Nu este bine să folosiţi soluţii pe baza de alcool la curaţarea geamurilor deoarece lasă urme care atrag praful. Nu se vor folosi lame si elemente din metal pentru curaţare, acestea putînd lăsa zgărieturi care vor rămîne permanente pe suprafaţa termopanului sau a geamului. Murdăria produsă în timpul fabricării ferestrelor din PVC, de exemplu, grăsimea de pe aparat sau marcajul (pix, creion), poate fi îndepărtată ușor cu un detergent comercial și apă. Dacă există alte probleme specifice legate de curățarea ferestrelor din PVC, cereţi sfaturi competente companie care va livrat profilul.

Fii deosebit de atent în curaţarea profilurilor culorate, locurile deteriorate pot fi retușate numai cu un creion spacializat. Şlefuirea ulterioară este imposibilă.


Condensul pe ferestre ? Cauze.

Formarea condensului în lunile reci, este una din cele mai întalnite probleme legate de umeditate, care afectează casele. În cazuri fericite apar doar ca o zonă cu picături de apă la baza geamului. În cele mai grave cazuri apare si pe. Cum se produce condensul?

 • Cel mai frecvent motiv – atunci cînd temperatura suprafeţei de sticla este mai joasa decit temperatura aerului umed din încăpere.
 • Dacă în încăperea se spală sau se face duș, temperatura și umiditatea aerului sunt crescute în mod considerabil.
 • Gătitul întotdeauna produce o umiditate mai mare. Datorită acestui fapt, în timpul sezonului rece condensul apare pe suprafața interioară a sticlei.
 • În cazul în care sunt instalate rollete rabatabile, condensul va apărea pe partea exterioară a ferestrelelor, de la răcirea bruscă a acestora.
 • Fiecare persoană în timpul somnului alocă o cantitate semnificativă de umiditate în aer. Prin urmare dimineața, în dormitor este de obicei o umiditate ridicată.
 • De la un număr extrem de plante în interior.
 • Amplasarea incorectă a caloriferelor.
 • Pante adanci a ferestrelor, draperii înguste, jaluzele masive încurca circulația aerului din interiorul încaperii.
 • Punți termice (locuri scurgerii căldurii).

Cu scăderea bruscă a temperaturii capacitatea de a menţine aburi de apă scade şi surplusul se va transforma în apă lichidă – temperatura atinge "punctul de roua" și apare condensarea. De la școală vă reamintiţi faptul că pentru condensarea mai rapidă a apei din aerul din atmosferă este necesară scăderea temperaturii, scăderea presiunii atmosferice, creșterea umidității relative. Presiunea atmosferică în condiţiile casei greu de înfluenţat, iar ceilalți doi factori sunt previzibili.


Metode de eliminare a condensatului de pe ferestrele din plastic:

 • Aerisim camera, este suficient a deschide fereastra de trei-patru ori pe zi, timp de 3-5 minute, astfel încât în aer să nu se acumulează umiditate sporită.
 • Nu încercaţi să faceţi economii, încălzind din cînd în cînd, fie doar în unele camere. E o mare greseală, pentru că efortul produs de sistemul de încalzire la repornire, consumă mai multa energie. Evitaţi fluctuatiile de temperature.
 • La instalarea termopanelor, meşterii deseori uite să facă izolare pereţilor din apropiere. Aerul rece pătrunde fără obstacole rapid răcește suprafața ferestrelor, producind condensat. Să nu uităm să montam sisteme de circulatie si ventilatie a aerului. Dacă nu e posibil aşa ceva, atunci camera trebuie sa fie aerisită periodic.
 • Evitaţi să montaţi pervaze prea late, draperii sau jaluzele, care ar împiedica fluxul de aer cald constant pe ferestre.
 • În perioada rece va trebui să încalzim mai bine casa, şi să menţinem temperatura constanta şi confortabila în interior.Controlînd în acelasi timp ca umeditatea să fie în jurul valorilor normei.
 • Înstalaţi hota deasupra la maşina de gatit. Baia în care se produc mari cantitaţi de aburi, trebuie prevazută cu ventilatoare de aerisire.
 • Înlăturarea umezelei de la primul şi ultimul etaj, care de obicei se acumuleaza de la umeditatea din sub- sol sau acoperișul de la ultimul etaj, poate fi realizata doar cu izolarea termica a pereţilor problematici.
 • În blocuri noi, în decurs de 2 ani, este posibilă evaporarea apei de la tencuiala, teracota si pereţii casei. Singura modalitate de a lupta - ventilarea încaperilor.