închide Закрыть

Bine ați venit

în viitorul apropiat, vă vom suna înapoi: vă rugăm să lăsați numărul de telefon
Suna-ma acum!
sau apelați la întrebările dumneavoastră de către numerele
phone
(022) 92-36-50
(067) 200 500

Tot ce trebuie sa ştii despre mobila

Как ухаживать за мебелью

Astăzi materialele moderne utilizate la fabricarea mobilei, fac posibilă reducerea minima la menținerea acestora într-o stare ideala. Fie că este o mobilă clasica sau modernă, fie că este scumpa sau ieftină, mobilierul trebuie păstrat în conditii bune si inreţinut corect.

 

Sfaturi pentru întreţinerea mobilei din PAL melaminat:

  • Suprafața mobilei se întreţine cu ajutorul unui pămătuf( dacă nu este foarte prăfuită) sau cu utilizarea spray-uri antistatice. Dacă este totusi murdară, cu pete de grăsime(în special mobila de bucatărie) atunci folosim solutii din comert special concepute şi o cîrpă sau buretă moale, ca să nu zgîrie mobila. După care suprafaţa se şterge cu o cîrpă uscată pentru a nu ramîne urme.
  • În afara substanţelor chimice, poti folosi si soluţii făcute în casă. Astfel, pentru scoaterea petelor, poţi folosi soluţia din oţet cu apa, sau suc de lamiie.
  • Întreţinerea mobilei din PAL nu se face cu produse ce conţin alcool, substanţe abrazive si înălbitori. Pentru lustruirea mobilierului apeleaza la o ceara speciala pentru lemn.
 

Întreţinerea mobilierului din PAL,MDF (laminate):

Mobila din MDF este mai pritenţioasa decît mobila PAL. În acest caz trebuie folosit solutii de curaţare diferite în functie de suprafaţa pe care vrei so cureţi. Dacă ai o mobilă din MDF mat atunci întreţinerea mobilei se face cu cîrpa moale umezita doar în apă. Dacă mobilierul este lucios atunci poti sterge suprafete de praf cu lavete moi, care nu zgirie, sau cu un pamatuf. Daca suprafata are urme de murdărie sau aprente, atunci şterge cu o soluţie de curaţat geamurile, sau alte soluţii speciale indicate pentru lemn. Nu se recomandă pentru nici un tip de MDF soluţii pe baza de alcool, solvenţi chimici, acetonă sau alte substanţe ce pot deteriora suprafaţa acestuia.

 

Întretinerea mobilei din sticlă:

  • Poţi sterge praful de pe sticlă cu o cîrpă moale uscată sau cu un pamatuf. Dacă geamul este murdar atunci întreţinerea se face cu soluţii destinate curaţarii sin sticlă. În cazul în care suprafaţa din sticlă este patată, poţi curăţa cu o soluţie de detergent de vase, non-abrazivă. Dupa spălare şterge cu o cărpa uscată.
  • Fiţi atenţi că suprafața de sticlă poate fi deteriorată în cazul unui impact cu obiecte dure(nu se expune pe rafturi de sticlă structuri verticale de dimensiuni mari).
 

Suprafeţe cu oglinda:

Oglinzi cele mai bune se curăţa cu soluţia de amoniac sau detergent special pentru oglinzi.